Saymer Müdür Ataması

SAYMER Müdür Ataması

Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cenk Yavuz 21.08.2020 tarihi itibariyle Sakarya Yenilik Merkezi Müdürlüğüne Atanmıştır.

Doç. Dr. Cenk Yavuz Kimdir?

1979 Sakarya Doğumlu Cenk Yavuz, ilk ve orta öğretimini Sakarya ilinde tamamlamıştır. Yavuz, Sakarya Üniversitesi Mühendislik FakültesiElektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünde lisans eğitimini 2002 yılında bitirmiştir.

Cenk Yavuz, kısa bir piyasa/şantiye deneyimi sonrası aynı yıl mezun olduğu bölümde Araştırma Görevlisi olarak çalışmaya başlamıştır. Elektrik-Elektronik Mühendisliği alanında sırasıyla 2004’de yüksek lisansını, 2010’da doktorasını tamamlamıştır.

Cenk Yavuz, 2010’da Yardımcı Doçent2017’de Doçent unvanlarını almıştır. TÜBİTAKSan-Tez gibi devlet destekli birçok projede çeşitli görevler üstlenmiştir. Yavuz, Sakarya Üniversitesi’nde Aydınlatmada Enerji VerimliliğiAydınlatma Tekniği ve Projesi, Dış Aydınlatma, Elektrik Tesis Projesi, Yenilenebilir Enerji Kaynakları, Temiz Enerji derslerini vermektedir.

Aydınlatma, aydınlatma tasarımı, ışık kirliliği, enerjinin verimli kullanılması, enerji tasarrufu, enerji kalitesi, yenilenebilir enerji gibi alanlarda bilimsel çalışmalar yapmış, makale ve bildiriler yayınlamıştır.

Uzun süre TÜBİTAK TEYDEB Aydınlatma Çağrılı Programlar Danışma Kurulu Üyeliği yapan Cenk Yavuz halen Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Ar-Ge/Tasarım Merkezleri İzleyiciliği, KOSGEB Proje İzleyiciliği gibi çeşitli görevlerine devam etmektedir.

Cenk Yavuz son dönemde hem genel aydınlatma hem de otomotiv elektroniği alanında faaliyet gösteren firmalara danışmanlık hizmeti vermektedir.